Falešné obvinění

Falešné obvinění

10.4. 22:55
ČT1 SVČ
90 minut
Česko Drama

Dnešní příběh se odehrává v daleké Kalifornii, ale docela dobře by se mohl odehrát i u nás. Vypráví se tu o nebezpečných intrikách, osočování a pomluvách, které dokážou neblaze poznamenat život kteréhokoliv člověka... Phillip Madison (V. Preiss) má šťastnou rodinu i rozsáhlou lékařskou praxi s pověstí jednoho z nejlepších chirurgů. V jeho takřka idylickém životě se však najednou objeví nepřítel – psychopatická Brittany Hardingová (S. Postlerová), která začne Madisona vydírat – obviní ho ze znásilnění a ohrozí jeho manželství i profesní pověst. Když se ženino vydírání mine účinkem, její agresivita se nezastaví před ničím. Jednou v noci se stane nehoda a lékař je navíc obžalován z ublížení na zdraví dvou náhodných chodců s následkem smrti. Vyšetřování a následný soudní proces mají za cíl jeho vinu prokázat, nebo najít jiného viníka. Je lékař nevinný a podaří se mu očistit od křivého nařčení i obžaloby ze zabití? Napínavý detektivní příběh napsal podle románu amerického spisovatele Alana Jacobsona Jiří Hubač a režie se ujal Zdeněk Zelenka. (Česká televize)

Více informací

Podobné tituly

Maigret
Bakaláři
Doktor Martin
Četnické humoresky
Komisař Moulin
Kalvárie lidických letců
Agatha Christie: Poirot
Válka skladů

O pořadu

česky česky
Česko Drama

Dnešní příběh se odehrává v daleké Kalifornii, ale docela dobře by se mohl odehrát i u nás. Vypráví se tu o nebezpečných intrikách, osočování a pomluvách, které dokážou neblaze poznamenat život kteréhokoliv člověka... Phillip Madison (V. Preiss) má šťastnou rodinu i rozsáhlou lékařskou praxi s pověstí jednoho z nejlepších chirurgů. V jeho takřka idylickém životě se však najednou objeví nepřítel – psychopatická Brittany Hardingová (S. Postlerová), která začne Madisona vydírat – obviní ho ze znásilnění a ohrozí jeho manželství i profesní pověst. Když se ženino vydírání mine účinkem, její agresivita se nezastaví před ničím. Jednou v noci se stane nehoda a lékař je navíc obžalován z ublížení na zdraví dvou náhodných chodců s následkem smrti. Vyšetřování a následný soudní proces mají za cíl jeho vinu prokázat, nebo najít jiného viníka. Je lékař nevinný a podaří se mu očistit od křivého nařčení i obžaloby ze zabití? Napínavý detektivní příběh napsal podle románu amerického spisovatele Alana Jacobsona Jiří Hubač a režie se ujal Zdeněk Zelenka.


(Česká televize)

Tvůrci

Zdeněk Zelenka

Hrají

Jiří Bartoška, Marek Taclík, Ladislav Frej st., Martin Zahálka, Ladislav Mrkvička, David Prachař, Jan Šťastný, Miluše Šplechtová, Alois Švehlík, Svatopluk Skopal, Miroslav Šnajdr, Jiří Plachý ml., Jiří Čapka, Jan Teplý ml., Jaroslav Satoranský, Břetislav Farský, Zdeněk David, Patrik Stoklasa, Simona Postlerová, Václav Postránecký, František Němec, Pavel Zedníček, Viktor Preiss, Jan Pohan