Spiky Gold Hunters

Spiky Gold Hunters

S01E06 - Episode 6

25.11. 00:45
Viasat Explore
60 minutes

Doprovodíme šest odvážných, charismatických a drsných osobností, které čelí bouřlivému počasí na jižním Novém Zélandu, aby exkluzivním stolovníkům na celém světě mohly servírovat gastronomický ekvivalent diamantů. Úžina Foveaux Strait, kde se to jen hemží žraloky bílými, rozhodně není místem pro bázlivé duše. Vlny zde dosahují velkých výšek a bouřlivé počasí je tu na denním pořádku. Našich šest potápěčů překonává mrazivé teploty, neustálou hrozbu žraločích útoků a rizika potápění bez dýchacích přístrojů. Ve srovnání s výlovem ušní se lovci ježovek na jihu nepotápí s dýchacími přístroji a používají jen velmi základní vybavení, tj. neoprenový oblek, brýle, šnorchl, potápěčský pás a ploutve. Při každém seskoku do vody, kdy se snaží vylovit tuto ceněnou delikatesu určenou pro rostoucí mezinárodní trh, riskují svůj život. Po výlovu mají 24 hodin na zpracování a zaslání výlovku do restaurací a maloobchodů po celém světě, než se kvalita jiker zhorší tak, že je nebude možné exportovat.(Viasat)

More information

Similar shows

Outback Ringer
Salvage Dawgs
How It's Made
How Do They Do It?
Alaskan Crab Fishing (pracovní název)
Gem Hunters Down Under
River Monsters
Life Below Zero
Dr. Pimple Popper
Food Factory

About show

Czech, English, Hungarian

Doprovodíme šest odvážných, charismatických a drsných osobností, které čelí bouřlivému počasí na jižním Novém Zélandu, aby exkluzivním stolovníkům na celém světě mohly servírovat gastronomický ekvivalent diamantů. Úžina Foveaux Strait, kde se to jen hemží žraloky bílými, rozhodně není místem pro bázlivé duše. Vlny zde dosahují velkých výšek a bouřlivé počasí je tu na denním pořádku. Našich šest potápěčů překonává mrazivé teploty, neustálou hrozbu žraločích útoků a rizika potápění bez dýchacích přístrojů. Ve srovnání s výlovem ušní se lovci ježovek na jihu nepotápí s dýchacími přístroji a používají jen velmi základní vybavení, tj. neoprenový oblek, brýle, šnorchl, potápěčský pás a ploutve. Při každém seskoku do vody, kdy se snaží vylovit tuto ceněnou delikatesu určenou pro rostoucí mezinárodní trh, riskují svůj život. Po výlovu mají 24 hodin na zpracování a zaslání výlovku do restaurací a maloobchodů po celém světě, než se kvalita jiker zhorší tak, že je nebude možné exportovat.(Viasat)