Tom Kerridge: nedělní oběd

Tom Kerridge: nedělní oběd

S02E07 - Pečené kuře

17.10. 18:55
TV Paprika
25 minutes

K letnímu obědu Tom každému hostu předloží menší kuřátko s česnekem, kořením a citronem. Jídlo skvěle doplňují brambory pečené ve slupce, italský salát panzanella a americký rančerský salát. Nakonec přichází na stůl dezert: piškot Viktorie plněný tvarohem ochuceným maracujou.

More information
Record
Record series
Available in 2 days
S02E01

Hovězí pečeně

14.10. 18:55, TV Paprika, 25 minutes

Hovězí pečeně

Tom potěší televizní diváky dalšími nápaditými recepty nedělních obědů, tentokrát to jsou nejoblíbenější jídla podávaná v pubech. Dozvíme se, jak se připravuje do růžova upečené hovězí, lehký a křupavý yorkshirský puding, pórek se sýrem a výborný madeira sós. Jako moučník se podává jablečný koláč se slaným karamelem.

Available in 2 days
S02E02

Španělsko

14.10. 19:20, TV Paprika, 25 minutes

Španělsko

Tomovo menu se nyní vyznačuje fantastickými španělskými chutěmi a ingrediencemi. Chutný vepřový guláš s fazolemi vaří doměkka na pomalém ohni a přidává do něho víno a koření. Jako příloha poslouží rýže na španělský způsob a mladé zelené fazolové lusky. Sladkým závěrem oběda je smetanový katalánský flan.

Available in 3 days
S02E03

Pečené jehně

15.10. 18:55, TV Paprika, 25 minutes

Pečené jehně

Tom divákům předvede recept na jehněčí pečeni, která se připravuje rychle a dokonale ve dvou jednoduchých krocích; nejprve rychle opéci na rozpáleném grilu, potom rychle dopéci v troubě. Přílohu tvoří zelená salsa, brambory s mátou, cuketa a zelený hrášek. Po takovém jídle chutná jako dezert meruňkový koláč s křupavým vrškem.

Available in 3 days
S02E04

Blízký východ

15.10. 19:20, TV Paprika, 25 minutes

Blízký východ

Tom zapaluje gril, aby připravil vynikající oběd s chuťovou paletou Blízkého východu. Hlavním chodem je kořeněný kotlet, grilovaný sýr halloumi s medem a chili papričkami a salát fattoush. Za dezert kuchař zvolil pistáciovo-pomerančový dort s kandovanými plátky pomeranče.

Available in 4 days
S02E05

Koláč s jelením masem

16.10. 18:55, TV Paprika, 25 minutes

Koláč s jelením masem

Tom se snaží udělat trochu jinak klasický koláč s pyré. Na sporém ohni pomalu vaří v červeném víně jelení maso, sušené švestky a kaštany. Toto ragú pak přikryje lojovým těstem. Jako příloha se na talíři objeví hedvábné pyré a špenát se smetanou. Dezert představuje frangipanový dort s hruškami a čokoládou.

Available in 4 days
S02E06

Čína

16.10. 19:20, TV Paprika, 25 minutes

Čína

Tomovo čínské obědové menu se skládá z křupavé kachny a klasické přílohy – mimo jiné i chutné švestkové omáčky. K tomu kuchař nabízí těstoviny smažené ve woku a melounový salát. Závěrečným dezertem je banán v těstíčku se zmrzlinou ze zelených citronů a kokosu.

Available in 5 days
S02E07

Pečené kuře

17.10. 18:55, TV Paprika, 25 minutes

Pečené kuře

K letnímu obědu Tom každému hostu předloží menší kuřátko s česnekem, kořením a citronem. Jídlo skvěle doplňují brambory pečené ve slupce, italský salát panzanella a americký rančerský salát. Nakonec přichází na stůl dezert: piškot Viktorie plněný tvarohem ochuceným maracujou.

Available in 5 days
S02E08

Francie

17.10. 19:20, TV Paprika, 25 minutes

Francie

Tomova hostina evokující francouzské chutě má ve svém středu bujabézu, výbornou rybí polévku z mořského okouna, parmy a mušlí, která se podává pokapaná olejem z krevet. Dezertem je profiterol plněný pralinkovým krémem a ozdobený čokoládovou polevou.

Similar shows

Friday Night Dinner
Zpátky se Sobotou
Kitchen Nightmares
Billovo jídlo
Cukrárna
Breadwinners
O Dorotce

About show

Czech Czech

Tom inspirovaný prázdninovým cestováním po cizině připravuje grilované kuře ochucené podle vkusu Blízkého východu, na dřevěném uhlí opéká lilek, dělá tahini, jogurtovou omáčku a míchá čočkový salát s fetou a bylinkami. Jako dezert podává smetanový sýrový dort ozdobený čerstvými broskvemi a jahodami. Ten je neodmyslitelnou korunou dokonalého letního nedělního oběda.