
Chutě Mallorky s Marcusem Wareingem (1)
S01E10 - Chutě Mallorky s Marcusem Wareingem (10)
Marcus Wareing se rozhodl, že zmapuje kulinářské rozkoše nabízené středomořskou perlou, ostrovem Mallorca. Tento ostrov je bez nadsázky gastronomickým rájem, plným neuvěřitelných plodin, trhů, restaurací a barů. Během cesty po březích Mallorky objeví Marcus vedle hojně navštěvovaných podniků i méně známé restaurace. Hledá jednak tradiční pokrmy, jednak typické ingredience, které se používají jen na Mallorce, a proto navštěvuje zdejší šéfkuchaře, lahůdkářství, pekařství a kavárny. Marcus objevuje klasické pokrmy, které Mallorca nabízí, mezi nimi cuarto, specifickou ostrovní odpověď na churros, a tradiční rýžový pokrm, arroz bruto. Zasažen inspirací uvaří polévku z bílých fazolí a potom typické zdejší knedlíčky z vepřového masa v citrusovo-rajské omáčce.
Více informacíEpizody
Řada 1Chutě Mallorky s Marcusem Wareingem (8)
Marcus Wareing se rozhodl, že zmapuje kulinářské rozkoše nabízené středomořskou perlou, ostrovem Mallorca. Tento ostrov je bez nadsázky gastronomickým rájem, plným neuvěřitelných plodin, trhů, restaurací a barů. Během cesty po březích Mallorky objeví Marcus vedle hojně navštěvovaných podniků i méně známé restaurace. Hledá jednak tradiční pokrmy, jednak typické ingredience, které se používají jen na Mallorce, a proto navštěvuje zdejší šéfkuchaře, lahůdkářství, pekařství a kavárny. Marcus se zaměří na speciální snídaně Mallorčanů, počínaje topinkou s rajčaty nebo ikonickým pečivem tohoto ostrova zvaným ensaimadas. Po návratu do své pobřežní kuchyně upeče vejce se špenátem a klobásou chorizo, poté podává dort s jablky a kdoulemi se španělskou ledovou kávou.
Chutě Mallorky s Marcusem Wareingem (9)
Marcus Wareing se rozhodl, že zmapuje kulinářské rozkoše nabízené středomořskou perlou, ostrovem Mallorca. Tento ostrov je bez nadsázky gastronomickým rájem, plným neuvěřitelných plodin, trhů, restaurací a barů. Během cesty po březích Mallorky objeví Marcus vedle hojně navštěvovaných podniků i méně známé restaurace. Hledá jednak tradiční pokrmy, jednak typické ingredience, které se používají jen na Mallorce, a proto navštěvuje zdejší šéfkuchaře, lahůdkářství, pekařství a kavárny. Na Mallorce nemusí jít člověk daleko, aby narazil na bohatý sortiment zeleniny a ovoce od lokálních pěstitelů. Marcus jim vzdává hold klasickým španělským snackem, paprikou Padrón pečenou na pánvi, bílým chřestem s teplou zálivkou vinaigrette a zeleninovou hostinou pečenou na barbecue.
Chutě Mallorky s Marcusem Wareingem (10)
Marcus Wareing se rozhodl, že zmapuje kulinářské rozkoše nabízené středomořskou perlou, ostrovem Mallorca. Tento ostrov je bez nadsázky gastronomickým rájem, plným neuvěřitelných plodin, trhů, restaurací a barů. Během cesty po březích Mallorky objeví Marcus vedle hojně navštěvovaných podniků i méně známé restaurace. Hledá jednak tradiční pokrmy, jednak typické ingredience, které se používají jen na Mallorce, a proto navštěvuje zdejší šéfkuchaře, lahůdkářství, pekařství a kavárny. Marcus objevuje klasické pokrmy, které Mallorca nabízí, mezi nimi cuarto, specifickou ostrovní odpověď na churros, a tradiční rýžový pokrm, arroz bruto. Zasažen inspirací uvaří polévku z bílých fazolí a potom typické zdejší knedlíčky z vepřového masa v citrusovo-rajské omáčce.
Podobné tituly
O pořadu
Obědy na slunci Marcus Wareing se rozhodl, že zmapuje kulinářské rozkoše nabízené středomořskou perlou, ostrovem Mallorca. Tento ostrov je bez nadsázky gastronomickým rájem, plným neuvěřitelných plodin, trhů, restaurací a barů. Během cesty po březích Mallorky objeví Marcus vedle hojně navštěvovaných podniků i méně známé restaurace. Hledá jednak tradiční pokrmy, jednak typické ingredience, které se používají jen na Mallorce, a proto navštěvuje zdejší šéfkuchaře, lahůdkářství, pekařství a kavárny. Marcus vytváří k dokonalému obědu pro slunečný den studenou rajskou polévku a melounový salát. Potom navštíví Marka Foshe, který ho překvapí báječným ježdíkem pečeným na pánvi. Marcus teď už ví, co se obědvá pod pražícím sluncem, a ze samé radosti připraví zmrzlinový nápoj inspirovaný Mallorkou.