Marcus Wareing: Prostě Provence

Marcus Wareing: Prostě Provence

S01E11 - Marcus Wareing: Prostě Provence (Hovězí)

30.4. 23:00
TV Paprika
30 minutos

Mezi mnoha fantastickými provensálskými ingrediencemi je specialita, jejíž přítomnost na jídelním lístku vyvolá vždycky radost: hovězí maso. Spojené království je svým hovězím proslulé, ale Marcus byl upozorněn, že v této části Francie musí počítat s něčím neobvyklým.

más información
Grabar
Grabar serie

Episodios

Temporada 1
S01E01

Rajčata

24.4. 09:20, TV Paprika, 35 minutos

Rajčata

Když pomyslíme na francouzské kulinářství, několik věcí nás napadne okamžitě: víno, sýry, žabí stehýnka... ale podstatou většiny vynikajících provensálských jídel je nějaká nesmírně jednoduchá ingredience. A králem je zde bezesporu rajče, ať už ho bereme jako ovoce, nebo zeleninu.

S01E02

Jehňata

24.4. 09:55, TV Paprika, 35 minutos

Jehňata

Jednu věc mají Britové a Francouzi společnou: hrdost, která je vždy zalije v souvislosti s lokální kuchyní. Marcus se narodil a vyrůstal v Lancashire, kde se toho o dobrých jídlech hodně ví a odkud pochází i jeden z nejoblíbenějších britských pokrmů, lancashirské zapečené brambory. Jehněčí maso je prosté, chutné a hospodárné, ale zdalipak dokáží Francouzi Marcuse přesvědčit, že mají lokální pochoutku, která může s přehledem soutěžit s jeho milovanými zapečenými bramborami s jehněčím masem, a že je provensálské jehněčí lepší než to, které se prodává ve Spojeném království?

S01E03

Marcus Wareing: Prostě Provence (Sýry)

24.4. 23:05, TV Paprika, 30 minutos

Marcus Wareing: Prostě Provence (Sýry)

Jedna věc je ve Francii důležitější než jídlo, a to sportovní duch - ať už je řeč o fotbalu, tenisu nebo třeba pétanque. Marcus tentokrát stmelí obě francouzské vášně, jídlo a sport, a bude soutěžit s místními soupeři. Pétanque a jídlo, kterým je uzemní? Nebude to mít lehké. Proto také hledá to nejlepší z ingredience, o které je známo, že ji francouzi zbožňují, a to je sýr.

S01E04

Marcus Wareing: Prostě Provence (Olivy)

24.4. 23:35, TV Paprika, 35 minutos

Marcus Wareing: Prostě Provence (Olivy)

V Provence nemusí člověk chodit daleko, aby byl obklopen lokálními plodinami a produkty. Existuje ale ovoce, jehož název je s regionem navěky spojen a jehož se místní obyvatelé nemohou nabažit, máme na mysli zdejší nádherné olivy. Pěstují se tu více než tři a půl tisíce let a Marcus by chtěl pochopit, na čem se zakládá provensálské nadšení pro tuto drobnou a všestrannou pochoutku.

Disponible en 15 horas
S01E05

Marcus Wareing: Prostě Provence (Vepřové)

25.4. 16:40, TV Paprika, 30 minutos

Marcus Wareing: Prostě Provence (Vepřové)

Marcus navštíví lokální pěstitelský trh, kde místní francouzský šéf každý týden okouzluje diváky živou gastronomickou prezentací a vařením. Tentokrát ale dostal vzkaz, že bude vařit britský mistr kuchař, což není nikdo jiný než Marcus. Protože místní lidé nemají o britské kuchyni nejlepší mínění, Marcus je pod velkým tlakem. Naštěstí miluje výzvy a dělá všechno pro to, aby našel nejlepší ingredience, kterými si obecenstvo získá. Začne masem, které milují Britové i Francouzi, a to je vepřové.

Disponible en 16 horas
S01E06

Marcus Wareing: Prostě Provence (Chléb)

25.4. 17:10, TV Paprika, 35 minutos

Marcus Wareing: Prostě Provence (Chléb)

Jedna věc nesmí při francouzském stolování nikdy chybět: bageta. Britové z ní dělají sendviče, ale co řeknou britskému způsobu použití Francouzi? Marcus to brzy zjistí.

Disponible en 3 días
S01E07

Marcus Wareing: Prostě Provence (Melouny)

28.4. 16:40, TV Paprika, 30 minutos

Marcus Wareing: Prostě Provence (Melouny)

V Provence na trzích a v obchodech přechází zrak při pohledu na neuvěřitelnou nabídku čerstvých lokálních plodin a to nutí Marcuse k zamyšlení. Britové milují ovocnou klasiku, například jahody se šlehačkou nebo trhanec s jablky, a Marcus je zvědav, zda jsou na tom Francouzi stejně. Také milují retro recepty? A které z jednoduchých francouzských ovocných pokrmů mohou soupeřit s tradičními britskými oblíbenci?

Disponible en 3 días
S01E08

Marcus Wareing: Prostě Provence (Kuřata)

28.4. 17:10, TV Paprika, 35 minutos

Marcus Wareing: Prostě Provence (Kuřata)

Britové a jejich francouzští sousedé mají mnoho společného: nadšení pro ragby, barvy státní vlajky a lásku ke psům. Pravda, v kuchyňských záležitostech spolu vždy nesouhlasí (ano, teď myslíme na šneky). Ale když se vyskytne maso, které mají oba národy stejně rády, stane se ztělesněním pohodlí, které se odrazí v mnoha výborných jídlech. Jde o kuře.

Disponible en 4 días
S01E09

Marcus Wareing: Prostě Provence (Čokoláda)

29.4. 16:40, TV Paprika, 30 minutos

Marcus Wareing: Prostě Provence (Čokoláda)

Existuje pochoutka, kterou zbožňuje celý svět. Svou triumfální cestu nastoupila snad v Jižní Americe jako nenápadný kakaový bob, ale Švýcaři, Belgičané a samozřejmě i Francouzi z ní udělali to, po čem se dnes celý svět může utlouct. Marcus má ovšem rád dobrou staromódní britskou čokoládu. Zdalipak ho Francouzi dovedou přesvědčit, že jsou v tom lepší?

Disponible en 4 días
S01E10

Marcus Wareing: Prostě Provence (Ryby)

29.4. 17:10, TV Paprika, 35 minutos

Marcus Wareing: Prostě Provence (Ryby)

Je nepochybné, že pokud jde o klasické národní pokrmy, vydali se Francouzi jinou cestou než Britové. Oba národy však milují ryby. 45 % francouzských domácností konzumuje ryby aspoň jednou týdně a Marcuse zajímá, jaké ryby mají v oblibě a zdali existuje rybí jídlo, které by mohlo konkurovat vynikajícímu britskému fish and chips.

Disponible en 5 días
S01E11

Marcus Wareing: Prostě Provence (Hovězí)

30.4. 16:40, TV Paprika, 30 minutos

Marcus Wareing: Prostě Provence (Hovězí)

Mezi mnoha fantastickými provensálskými ingrediencemi je specialita, jejíž přítomnost na jídelním lístku vyvolá vždycky radost: hovězí maso. Spojené království je svým hovězím proslulé, ale Marcus byl upozorněn, že v této části Francie musí počítat s něčím neobvyklým.

Disponible en 5 días
S01E12

Marcus Wareing: Prostě Provence (Bylinky)

30.4. 17:10, TV Paprika, 35 minutos

Marcus Wareing: Prostě Provence (Bylinky)

V našich spižírnách a zahradách se najdou jednoduché ingredience, které změní fádní pokrm ve slavnostní hostinu: to jsou bylinky. Provensálci si vytvořili vlastní kořenící směs, kterou používají takřka ke všemu: herbes de Provence. Podobnou britskou směs Marcus nenachází, a tak si chce vymyslet vlastní zelené koření, které může s klasickou francouzskou směsí nejen soutěžit, ale které krásně ochutí i to nejnudnější jídlo.

Eventos similares

Detektiv Nash Bridges
To je prostě Jamie
Habiter le monde
Byli jednou dva písaři
Akvária na míru
Beze stopy
Zvědavý George
Wolffův revír

Sobre el evento

checo

Jednu věc mají Britové a Francouzi společnou: hrdost, která je vždy zalije v souvislosti s lokální kuchyní. Marcus se narodil a vyrůstal v Lancashire, kde se toho o dobrých jídlech hodně ví a odkud pochází i jeden z nejoblíbenějších britských pokrmů, lancashirské zapečené brambory. Jehněčí maso je prosté, chutné a hospodárné, ale zdalipak dokáží Francouzi Marcuse přesvědčit, že mají lokální pochoutku, která může s přehledem soutěžit s jeho milovanými zapečenými bramborami s jehněčím masem, a že je provensálské jehněčí lepší než to, které se prodává ve Spojeném království?