Marcus Wareing: Prostě Provence

Marcus Wareing: Prostě Provence

S01E07 - Marcus Wareing: Prostě Provence (Melouny)

28.4. 16:40
TV Paprika
30 minut

V Provence na trzích a v obchodech přechází zrak při pohledu na neuvěřitelnou nabídku čerstvých lokálních plodin a to nutí Marcuse k zamyšlení. Britové milují ovocnou klasiku, například jahody se šlehačkou nebo trhanec s jablky, a Marcus je zvědav, zda jsou na tom Francouzi stejně. Také milují retro recepty? A které z jednoduchých francouzských ovocných pokrmů mohou soupeřit s tradičními britskými oblíbenci?

Více informací

Podobné tituly

Detektiv Nash Bridges
Griffinovi
Jak to dělají
Backpack
7 malých Johnstonů
Vražedné pobřeží

O pořadu

česky česky

Jednu věc mají Britové a Francouzi společnou: hrdost, která je vždy zalije v souvislosti s lokální kuchyní. Marcus se narodil a vyrůstal v Lancashire, kde se toho o dobrých jídlech hodně ví a odkud pochází i jeden z nejoblíbenějších britských pokrmů, lancashirské zapečené brambory. Jehněčí maso je prosté, chutné a hospodárné, ale zdalipak dokáží Francouzi Marcuse přesvědčit, že mají lokální pochoutku, která může s přehledem soutěžit s jeho milovanými zapečenými bramborami s jehněčím masem, a že je provensálské jehněčí lepší než to, které se prodává ve Spojeném království?