Marcus Wareing: Prostě Provence

Marcus Wareing: Prostě Provence

S01E08 - Marcus Wareing: Prostě Provence (Kuřata)

28.4. 17:10
TV Paprika
35 minut

Britové a jejich francouzští sousedé mají mnoho společného: nadšení pro ragby, barvy státní vlajky a lásku ke psům. Pravda, v kuchyňských záležitostech spolu vždy nesouhlasí (ano, teď myslíme na šneky). Ale když se vyskytne maso, které mají oba národy stejně rády, stane se ztělesněním pohodlí, které se odrazí v mnoha výborných jídlech. Jde o kuře.

Více informací

Podobné tituly

Dvojnásobný život za poloviční cenu
Vltava, naše řeka
Roční doby Jamieho Olivera
Poldové z Rosenheimu
Rozluštění pokladu
Chlap za plotnou
Šéfkuchařka Mary

O pořadu

česky česky

Jednu věc mají Britové a Francouzi společnou: hrdost, která je vždy zalije v souvislosti s lokální kuchyní. Marcus se narodil a vyrůstal v Lancashire, kde se toho o dobrých jídlech hodně ví a odkud pochází i jeden z nejoblíbenějších britských pokrmů, lancashirské zapečené brambory. Jehněčí maso je prosté, chutné a hospodárné, ale zdalipak dokáží Francouzi Marcuse přesvědčit, že mají lokální pochoutku, která může s přehledem soutěžit s jeho milovanými zapečenými bramborami s jehněčím masem, a že je provensálské jehněčí lepší než to, které se prodává ve Spojeném království?