
Tom Kerridge: nedělní oběd
S01E04 - Tom Kerridge: nedělní oběd (Ryby)
Tom Kerridge tentokrát nese na stůl vynikající fish and chips. Přílohou k chutnému lososovému filé, obloženému krevetami na česneku, které se peklo na hnědém másle, tvoří bezvadné třikrát pečené brambory a tři druhy zeleniny opravdu zelené barvy. Jako dezert nám kuchař nabídne senzační kávový dort s pralinkovým krémem s oříšky.
más informaciónEpisodios
Koláč s jelením masem
Tom se snaží udělat trochu jinak klasický koláč s pyré. Na sporém ohni pomalu vaří v červeném víně jelení maso, sušené švestky a kaštany. Toto ragú pak přikryje lojovým těstem. Jako příloha se na talíři objeví hedvábné pyré a špenát se smetanou. Dezert představuje frangipanový dort s hruškami a čokoládou.
Čína
Tomovo čínské obědové menu se skládá z křupavé kachny a klasické přílohy – mimo jiné i chutné švestkové omáčky. K tomu kuchař nabízí těstoviny smažené ve woku a melounový salát. Závěrečným dezertem je banán v těstíčku se zmrzlinou ze zelených citronů a kokosu.
Pečené kuře
K letnímu obědu Tom každému hostu předloží menší kuřátko s česnekem, kořením a citronem. Jídlo skvěle doplňují brambory pečené ve slupce, italský salát panzanella a americký rančerský salát. Nakonec přichází na stůl dezert: piškot Viktorie plněný tvarohem ochuceným maracujou.
Francie
Tomova hostina evokující francouzské chutě má ve svém středu bujabézu, výbornou rybí polévku z mořského okouna, parmy a mušlí, která se podává pokapaná olejem z krevet. Dezertem je profiterol plněný pralinkovým krémem a ozdobený čokoládovou polevou.
Eventos similares
Sobre el evento
Tom inspirovaný prázdninovým cestováním po cizině připravuje grilované kuře ochucené podle vkusu Blízkého východu, na dřevěném uhlí opéká lilek, dělá tahini, jogurtovou omáčku a míchá čočkový salát s fetou a bylinkami. Jako dezert podává smetanový sýrový dort ozdobený čerstvými broskvemi a jahodami. Ten je neodmyslitelnou korunou dokonalého letního nedělního oběda.