Sophie Grigson ochutnává Itálii
S02E06 - Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Slané jako moře)
Bez soli se dost dobře nedá vařit – nepoužívá se jen jako koření, ale i ke konzervování. Sophie navštíví nevšední solné pouště a setká se s hospodářem, který v písku poblíž mořského pobřeží pěstuje výsadbovou cibuli. Pak přijde na řadu trullo, kde se chystá slaná treska s rajčaty.
Více informacíEpizody
Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Rajče po italsku)
Těžko si lze představit, že by v italské restauraci chyběla rajčata. Spisovatelka, moderátorka a gastroblogerka Sophie Grigson rajčata miluje, a tak se vydává na cestu, aby i divákům ukázala, jak se rajčata pěstují, zpracovávají a skladují v Puglii.
Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Ďábelské a andělské - něco krémového, něco pálivého)
Itálie je země protikladů. Jídla jsou tu buď velice bledá a sladká, nebo jsou plná chili koření, červená a pálivá. Kuchařka a spisovatelka se v tomto kraji naučí, jak se dělá nejměkčí ricotta, a potom si zajede do Bari, kde ochutná korejské kulinářské kreace, "říznuté" chuťovou paletou Puglie.
Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Dát si něco moc dobrého)
Sophie se zastavuje na překvapivém místě - u místní benzínové pumpy, kde se dají v restauraci ochutnat regionální pokrmy. Později vaří vydatné jídlo oxfordským přátelům a v trullu peče kuře s vynikající ingrediencí, kterou nikdo nečeká, ale tím větší udělá všem radost.
Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Inovátoři)
Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Inovátoři)
Sophie tentokrát v okolí svého bydliště mapuje nové nápady, nové produkty a nápaditá ozvláštnění tradičních jídel. Novou restauraci, která prodává hostům pokrmy na doma, nektar z lusku svatojánského chleba, jakož i automat, který je v provozu 24 hodin denně a nabízí i prosecco.
Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Vůně a chuť slunce)
Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Vůně a chuť slunce)
V kraji, kde nyní Sophie žije, se nachází řada polí, na nichž si člověk může natrhat spoustu bylinek a koření. Sophie si vezme k ruce odborníky a spolu s nimi hledá letní rostliny, které poslouží jako koření. Doma pak umíchá jednoduchý obilný salát s bazalkou, petrželí, mátou a loupaným chřestem.
Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Slané jako moře)
Sophie Grigson ochutnává Itálii II (Slané jako moře)
Bez soli se dost dobře nedá vařit – nepoužívá se jen jako koření, ale i ke konzervování. Sophie navštíví nevšední solné pouště a setká se s hospodářem, který v písku poblíž mořského pobřeží pěstuje výsadbovou cibuli. Pak přijde na řadu trullo, kde se chystá slaná treska s rajčaty.
Sophie Grigson ochutnává Itálii II (La mia campagna - co nového v kraji)
Sophie Grigson ochutnává Itálii II (La mia campagna - co nového v kraji)
Sophie objevuje další části kraje kolem svého bydliště a podívá se i na dříve nevyužívané místo, kde dnes probíhá regenerativní hospodaření. Ve své kuchyni vaří meruňkovou zavařeninu se šafránem a medem, která se výborně hodí k sýrům.
Podobné tituly
O pořadu
Sophie navštíví místní trh, uvaří sezónní pokrm z cuket, u sousedů se naučí plnit lilek a překvapí přátele chřestovou frittatou.