Tom Kerridge: nedělní oběd

Tom Kerridge: nedělní oběd

S02E07 - Pečené kuře

23.12. 12:15
TV Paprika
30 minut

K letnímu obědu Tom každému hostu předloží menší kuřátko s česnekem, kořením a citronem. Jídlo skvěle doplňují brambory pečené ve slupce, italský salát panzanella a americký rančerský salát. Nakonec přichází na stůl dezert: piškot Viktorie plněný tvarohem ochuceným maracujou.

Více informací
Nahrát
Nahrávat seriál
S01E06

Tom Kerridge: nedělní oběd (Itálie)

10.12. 12:15, TV Paprika, 30 minut

Tom Kerridge: nedělní oběd (Itálie)

Toma inspirovaly chutě domácích italských kuchyní, a tak začal připravovat lákavé vegetariánské cannelloni. Nádherně upečené těstoviny jsou plněné houbami, lilky a rajčaty, na vrchu je vrstva bešamelu se sýrem. K tomu nabízí chutný česnekový chléb a salát z červené cikorky a špenátu. Řadu italských chodů uzavírá dezert, kterým je dort s polenty s citronem a rozmarýnem. Před podáváním se nazdobí šlehačkou.

S01E07

Tom Kerridge: nedělní oběd (Zima)

11.12. 12:15, TV Paprika, 30 minut

Tom Kerridge: nedělní oběd (Zima)

Tomovým zimním pokrmem je vydatné hovězí ragú s celerovobramborovou kaší a listovou zeleninou. Hlavní chod je ještě příjemnější s křupavými šalotkami. A co se dezertu týče, přichází ke slovu Tomova oblíbená zimní sladkost - crumble s ovocem a se šodó.

S01E08

Tom Kerridge: nedělní oběd (Indie)

12.12. 12:15, TV Paprika, 30 minut

Tom Kerridge: nedělní oběd (Indie)

Tomovu nedělnímu obědu v indickém stylu dominuje sametově jemné kuřecí karí na másle. Ke karí se velice hodí naanský chléb, rýžový pilaf s hráškem a špenátová raita s mátou. Dezertem, který oběd uzavírá, jsou pusinkové minidortíky pavlova, ochucené krásně barevným mangem a maracujou.

Podobné tituly

Výprava do neznáma
60 zvířecích zabijáků
Filmy a realita
Carter
Paranormální naléhavé případy
Mickey Mouse Funhouse
Pupstruction

O pořadu

česky

Tom inspirovaný prázdninovým cestováním po cizině připravuje grilované kuře ochucené podle vkusu Blízkého východu, na dřevěném uhlí opéká lilek, dělá tahini, jogurtovou omáčku a míchá čočkový salát s fetou a bylinkami. Jako dezert podává smetanový sýrový dort ozdobený čerstvými broskvemi a jahodami. Ten je neodmyslitelnou korunou dokonalého letního nedělního oběda.