Tom Kerridge: nedělní oběd
S01E04 - Tom Kerridge: nedělní oběd (Ryby)
Tom Kerridge tentokrát nese na stůl vynikající fish and chips. Přílohou k chutnému lososovému filé, obloženému krevetami na česneku, které se peklo na hnědém másle, tvoří bezvadné třikrát pečené brambory a tři druhy zeleniny opravdu zelené barvy. Jako dezert nám kuchař nabídne senzační kávový dort s pralinkovým krémem s oříšky.
más informaciónEpisodios
Hovězí pečeně
Hovězí pečeně
Tom potěší televizní diváky dalšími nápaditými recepty nedělních obědů, tentokrát to jsou nejoblíbenější jídla podávaná v pubech. Dozvíme se, jak se připravuje do růžova upečené hovězí, lehký a křupavý yorkshirský puding, pórek se sýrem a výborný madeira sós. Jako moučník se podává jablečný koláč se slaným karamelem.
Španělsko
Španělsko
Tomovo menu se nyní vyznačuje fantastickými španělskými chutěmi a ingrediencemi. Chutný vepřový guláš s fazolemi vaří doměkka na pomalém ohni a přidává do něho víno a koření. Jako příloha poslouží rýže na španělský způsob a mladé zelené fazolové lusky. Sladkým závěrem oběda je smetanový katalánský flan.
Pečené jehně
Pečené jehně
Tom divákům předvede recept na jehněčí pečeni, která se připravuje rychle a dokonale ve dvou jednoduchých krocích; nejprve rychle opéci na rozpáleném grilu, potom rychle dopéci v troubě. Přílohu tvoří zelená salsa, brambory s mátou, cuketa a zelený hrášek. Po takovém jídle chutná jako dezert meruňkový koláč s křupavým vrškem.
Blízký východ
Blízký východ
Tom zapaluje gril, aby připravil vynikající oběd s chuťovou paletou Blízkého východu. Hlavním chodem je kořeněný kotlet, grilovaný sýr halloumi s medem a chili papričkami a salát fattoush. Za dezert kuchař zvolil pistáciovo-pomerančový dort s kandovanými plátky pomeranče.
Eventos similares
Sobre el evento
Tom inspirovaný prázdninovým cestováním po cizině připravuje grilované kuře ochucené podle vkusu Blízkého východu, na dřevěném uhlí opéká lilek, dělá tahini, jogurtovou omáčku a míchá čočkový salát s fetou a bylinkami. Jako dezert podává smetanový sýrový dort ozdobený čerstvými broskvemi a jahodami. Ten je neodmyslitelnou korunou dokonalého letního nedělního oběda.