Od farmáře na talíř s Prăjiturelou

Od farmáře na talíř s Prăjiturelou

S01E08 - Od farmáře na talíř s Prăjiturelou (Timian Chalet)

1.12. 17:00
TV Paprika
30 minut

Timian Chalet má neopakovatelné kouzlo, které musíte objevit! Svět příjemného odpočinku a autentických chutí. Od farmy až na talíř sledujeme proces, během kterého se kozí mléko mění v mimořádně chutné sýry. Hornatá krajina, svérázné recepty a vášeň pro tradice. Nesmírná radost pro všech pět smyslů!

Více informací

Epizody

Řada 1
S01E01

Od farmáře na talíř s Prăjiturelou (Na salaši v Cotumbě)

16.2. 17:00, TV Paprika, 30 minut

Od farmáře na talíř s Prăjiturelou (Na salaši v Cotumbě)

Dobrodružství v klínu hor! Objevíme Cotumbu a v ní pravou chuť tradičního chovu ovcí v župě Bacău, ve které jako by se zastavil čas. Ovce se pasou na lukách alpského charakteru a ovčák nás zasvěcuje do tajemství výroby tradičních sýrů. Jedinečný zážitek, živé dějiny kočovného pastevectví a pravá chuť rumunských tradic.

S01E02

GardenBio

16.2. 17:30, TV Paprika, 35 minut

GardenBio

Gardenbio, zelená oáza Vidăcut, nás vítá, abychom objevili chuť čerstvé, pečlivě pěstované zeleniny. Díky biointenzivním zahradnickým metodám jsou na všech rostlinách patrné stopy vzorné práce a vášně zdejšího týmu. Od farmáře přímo na talíř, to je zárukou zdravých a chutných kulinářských zážitků.

Dostupné za 4 dny
S01E03

Pstruží farma Albota

22.2. 17:00, TV Paprika, 30 minut

Pstruží farma Albota

V této epizodě poznáme inovativní koncepci albotské pstruží farmy. Zaměříme se při tom na krátký potravinový řetězec. Sledujeme cestu pstruhů od jejich chovu v křišťálově čisté vodě až po okamžik, kdy se z nich stane pochoutka podávaná v restauraci, která je součástí farmy. Zaostřeno na čerstvost, kulinářskou kvalitu a správnou chuť.

Dostupné za 4 dny
S01E04

Ojtoz - z lesa na talíř

22.2. 17:30, TV Paprika, 35 minut

Ojtoz - z lesa na talíř

V samém srdci přírody, v Ojtozu, s pomocí tety Janky zjistíme, že nejstarší formou hospodářství je sám les. Společně sbíráme dary roční doby, které proměníme v chutné a zdravé pokrmy. Člověk a příroda v dokonalé rovnováze!

Dostupné za 5 dnů
S01E05

Od farmáře na talíř s Prăjiturelou (Zámek Bethlen-Hallerů v Jidve)

23.2. 17:00, TV Paprika, 30 minut

Od farmáře na talíř s Prăjiturelou (Zámek Bethlen-Hallerů v Jidve)

Objevme říši chutí v okolí zámku Bethlen-Hallerů. Všechny pozemky, od rozlehlých vinic až po biozahradnictví, hýří fantastickým životem. Koncepci "od farmáře na talíř" tady ztělesňují vynikající jídla připravená z pečlivě pěstovaných, čerstvých surovin.

Dostupné za 5 dnů
S01E06

Od farmáře na talíř s Prăjiturelou (Karpaten Milk)

23.2. 17:30, TV Paprika, 35 minut

Od farmáře na talíř s Prăjiturelou (Karpaten Milk)

Na cestě po stopách unikátních chutí dnes navštívíme Karpaten Milk. Přijeli jsme do kraje s bohatými tradicemi v oblasti zpracovávání mléka a krok za krokem sledujeme zdejší výrobu zralých sýrů. Od sběru mléka až po samotný proces zrání. Ochutnáme sýry nesoucí místní krajové názvy a seznámíme se s příběhy skrytými v pozadí jednotlivých receptů.

Podobné tituly

Magnum, P.I.
Tajemství oceánů
Ranč U Zelené sedmy
Myšlenky zločince
Otec Brown
Agatha Christie: Poirot
Limity
Gurmáni na motorkách: Route 66

O pořadu

česky

V této epizodě poznáme inovativní koncepci albotské pstruží farmy. Zaměříme se při tom na krátký potravinový řetězec. Sledujeme cestu pstruhů od jejich chovu v křišťálově čisté vodě až po okamžik, kdy se z nich stane pochoutka podávaná v restauraci, která je součástí farmy. Zaostřeno na čerstvost, kulinářskou kvalitu a správnou chuť.