Od farmáře na talíř s Prăjiturelou
S01E06 - Od farmáře na talíř s Prăjiturelou (Karpaten Milk)
Na cestě po stopách unikátních chutí dnes navštívíme Karpaten Milk. Přijeli jsme do kraje s bohatými tradicemi v oblasti zpracovávání mléka a krok za krokem sledujeme zdejší výrobu zralých sýrů. Od sběru mléka až po samotný proces zrání. Ochutnáme sýry nesoucí místní krajové názvy a seznámíme se s příběhy skrytými v pozadí jednotlivých receptů.
Více informacíEpizody
Řada 1GardenBio
Gardenbio, zelená oáza Vidăcut, nás vítá, abychom objevili chuť čerstvé, pečlivě pěstované zeleniny. Díky biointenzivním zahradnickým metodám jsou na všech rostlinách patrné stopy vzorné práce a vášně zdejšího týmu. Od farmáře přímo na talíř, to je zárukou zdravých a chutných kulinářských zážitků.
Pstruží farma Albota
V této epizodě poznáme inovativní koncepci albotské pstruží farmy. Zaměříme se při tom na krátký potravinový řetězec. Sledujeme cestu pstruhů od jejich chovu v křišťálově čisté vodě až po okamžik, kdy se z nich stane pochoutka podávaná v restauraci, která je součástí farmy. Zaostřeno na čerstvost, kulinářskou kvalitu a správnou chuť.
Ojtoz - z lesa na talíř
V samém srdci přírody, v Ojtozu, s pomocí tety Janky zjistíme, že nejstarší formou hospodářství je sám les. Společně sbíráme dary roční doby, které proměníme v chutné a zdravé pokrmy. Člověk a příroda v dokonalé rovnováze!
Od farmáře na talíř s Prăjiturelou (Zámek Bethlen-Hallerů v Jidve)
Od farmáře na talíř s Prăjiturelou (Zámek Bethlen-Hallerů v Jidve)
Objevme říši chutí v okolí zámku Bethlen-Hallerů. Všechny pozemky, od rozlehlých vinic až po biozahradnictví, hýří fantastickým životem. Koncepci "od farmáře na talíř" tady ztělesňují vynikající jídla připravená z pečlivě pěstovaných, čerstvých surovin.
Od farmáře na talíř s Prăjiturelou (Karpaten Milk)
Od farmáře na talíř s Prăjiturelou (Karpaten Milk)
Na cestě po stopách unikátních chutí dnes navštívíme Karpaten Milk. Přijeli jsme do kraje s bohatými tradicemi v oblasti zpracovávání mléka a krok za krokem sledujeme zdejší výrobu zralých sýrů. Od sběru mléka až po samotný proces zrání. Ochutnáme sýry nesoucí místní krajové názvy a seznámíme se s příběhy skrytými v pozadí jednotlivých receptů.
Podobné tituly
O pořadu
V této epizodě poznáme inovativní koncepci albotské pstruží farmy. Zaměříme se při tom na krátký potravinový řetězec. Sledujeme cestu pstruhů od jejich chovu v křišťálově čisté vodě až po okamžik, kdy se z nich stane pochoutka podávaná v restauraci, která je součástí farmy. Zaostřeno na čerstvost, kulinářskou kvalitu a správnou chuť.