Od farmáře na talíř s Prăjiturelou
S01E03 - Pstruží farma Albota
V této epizodě poznáme inovativní koncepci albotské pstruží farmy. Zaměříme se při tom na krátký potravinový řetězec. Sledujeme cestu pstruhů od jejich chovu v křišťálově čisté vodě až po okamžik, kdy se z nich stane pochoutka podávaná v restauraci, která je součástí farmy. Zaostřeno na čerstvost, kulinářskou kvalitu a správnou chuť.
Viac informáciíEpizódy
Séria 1Pstruží farma Albota
V této epizodě poznáme inovativní koncepci albotské pstruží farmy. Zaměříme se při tom na krátký potravinový řetězec. Sledujeme cestu pstruhů od jejich chovu v křišťálově čisté vodě až po okamžik, kdy se z nich stane pochoutka podávaná v restauraci, která je součástí farmy. Zaostřeno na čerstvost, kulinářskou kvalitu a správnou chuť.
Ojtoz - z lesa na talíř
V samém srdci přírody, v Ojtozu, s pomocí tety Janky zjistíme, že nejstarší formou hospodářství je sám les. Společně sbíráme dary roční doby, které proměníme v chutné a zdravé pokrmy. Člověk a příroda v dokonalé rovnováze!
Od farmáře na talíř s Prăjiturelou (Zámek Bethlen-Hallerů v Jidve)
Objevme říši chutí v okolí zámku Bethlen-Hallerů. Všechny pozemky, od rozlehlých vinic až po biozahradnictví, hýří fantastickým životem. Koncepci "od farmáře na talíř" tady ztělesňují vynikající jídla připravená z pečlivě pěstovaných, čerstvých surovin.
Od farmáře na talíř s Prăjiturelou (Karpaten Milk)
Od farmáře na talíř s Prăjiturelou (Karpaten Milk)
Na cestě po stopách unikátních chutí dnes navštívíme Karpaten Milk. Přijeli jsme do kraje s bohatými tradicemi v oblasti zpracovávání mléka a krok za krokem sledujeme zdejší výrobu zralých sýrů. Od sběru mléka až po samotný proces zrání. Ochutnáme sýry nesoucí místní krajové názvy a seznámíme se s příběhy skrytými v pozadí jednotlivých receptů.
Od farmáře na talíř s Prăjiturelou (Karpaten Meat)
Od farmáře na talíř s Prăjiturelou (Karpaten Meat)
Pro milovníky masa je nepsanou povinností navštívit Karpaten Meat. Tady objevíme tajemství masa anguského skotu, od genetické selekce až po dokonale upečený steak. Mimořádný zážitek pro každého, kdo dokáže ocenit jedinečnou chuť vynikajícího hovězího.
Podobné tituly
O programe
V této epizodě poznáme inovativní koncepci albotské pstruží farmy. Zaměříme se při tom na krátký potravinový řetězec. Sledujeme cestu pstruhů od jejich chovu v křišťálově čisté vodě až po okamžik, kdy se z nich stane pochoutka podávaná v restauraci, která je součástí farmy. Zaostřeno na čerstvost, kulinářskou kvalitu a správnou chuť.