Když kuchař vyrazí do světa
S01E07 - Když kuchař vyrazí do světa (Litva)
Rodina Chuckovy manželky pochází z Ukrajiny, proto se Chuck vždycky zajímal o východní Evropu. Tentokrát zvolil nejjižnější pobaltskou republiku a vydal se objevovat litevskou kulturu a pestrou lokální kuchyni. Aby se mu lépe vzdorovalo zimě, kterou ho vítá Vilnius, ochutná zeppelin, hřejivé národní jídlo této někdejší sovětské republiky. V bohémské čtvrti pak Chuck vaří boršč, který je minimálně stejně dobrý jako ten, co vaří jeho tchyně.
Więcej informacjiOdcinki
Sezon 1Když kuchař vyrazí do světa (Jamaika)
Jamaika je jednou z tvrzí karibské turistiky, ale Chuck chce tento ostrovní stát poznat, jaký je ve skutečnosti, vidět jeho pravý lokální styl. Prvním zastavením je Kingston. V lidnatém hlavním městě se Chuck setkává se starou i novou generací hnutí rastafariánů, seznamuje se s jejich jídly a nápoji a s jejich přímým vztahem k přírodě. Pak už ale přichází čas opustit hlavní město, přejít Modré hory a navštívit pobřežní město Port Antonio.
Když kuchař vyrazí do světa (Kolumbie)
Chuck přistává v Bogotě, kolumbijské metropoli, která má zároveň kosmopolitní i koloniální charakter. Kolumbijská kuchyně odráží historii této země, je poznamenána domorodými, španělskými i africkými vlivy. Jedním z nejoblíbenějších typů tradičních restaurací ve městě je lechoneria, kde se v pecích deset hodin pečou vepři nadívaní rýží a hrachem.
Když kuchař vyrazí do světa (Hongkong)
Hongkong vítá Chucka svým ikonickým panoramatem. Cestovatel je připraven na legendární kuchyni, která z tohoto města dělá jednu z předních kulinářských metropolí naší planety. Více než 70 % Hongkongu zaujímají hory a rozlehlé venkovské parky. Nejvyšším bodem ostrova Hongkong je Victoria Peak, vysoký 552 metrů. Chuck se vydává na túru, na které ho z místních obyvatel doprovází Ashley Pang, a obdivuje vyhlídky na rušné světové velkoměsto, které se mu co chvíli nabízejí.
Když kuchař vyrazí do světa (Japonsko)
V Japonsku opravdu vládne bezčasí. Je to země, ve které se pradávné tradice naprosto přirozeně mísí s moderním životem. Japonsko leží na dlouhém a úzkém souostroví s pozoruhodnou vulkanickou činností. Více než dvě třetiny území pokrývají hory a v nich na každém kroku vyvěrá teplý pramen. V zimě je celá tato krajina zasněžená, tudíž láká k lyžování, které je zde na světové úrovni. Chuck zamíří do údolí Hakuba, jednoho z lyžařských rájů ostrovní říše, aby si vyzkoušel japonský sníh.
Když kuchař vyrazí do světa (Tchaj-wan)
Tchaj-wan je součástí čínské kultury, ale jako samostatný ostrov má i svoji kulinářskou identitu. Na Tchaj-wanu se Chuck naučí správně vařit místní těstoviny: nejen rukama, ale doslova celým tělem. Těstovinový mistr Si Fu zve Chucka do své kuchyně, kde mu uvaří slavné špagety s masovými knedlíčky, ovšem v asijské verzi. Chuck také navštíví region Maokong, proslulý rozsláhlými čajovými plantážemi.
Podobne audycje
O audycji
V severním ostrovním státě Chuck objevuje vznešenou krásu krajiny vulkánů, gejzírů, horkých pramenů a lávových polí. Ochutná zdejší opravdu unikátní specialitu, kterou je fermentovaný žralok. Navštíví farmu, kde se může osobně setkat s nejjemnějším jehněčím masem na světě, a navštíví skleníky, které jsou na tomto ostrově vytápěné geotermální energií. Nakonec upeče v gejzíru žitný chléb.