Když kuchař vyrazí do světa
S01E02 - Když kuchař vyrazí do světa (Francie)
Není divu, že díky svým sametovým letním dnům, malebnému mořskému pobřeží a rustickým vesnicím je francouzský jih jednou z nejoblíbenějších turistických destinací na světě. Chuck už se nemůže dočkat, až ochutná speciality středomořského pobřeží sladké Francie. Nastoupí na tradiční marseillskou loď, na jejíž palubě si od skutečného mořského vlka osvojí základy provensálského stylu rybaření. Úlovek upeče na grilu na skále, která se tyčí vysoko nad Středozemním mořem.
Viac informáciíEpizódy
Séria 1Island
V severním ostrovním státě Chuck objevuje vznešenou krásu krajiny vulkánů, gejzírů, horkých pramenů a lávových polí. Ochutná zdejší opravdu unikátní specialitu, kterou je fermentovaný žralok. Navštíví farmu, kde se může osobně setkat s nejjemnějším jehněčím masem na světě, a navštíví skleníky, které jsou na tomto ostrově vytápěné geotermální energií. Nakonec upeče v gejzíru žitný chléb.
Když kuchař vyrazí do světa (Francie)
Není divu, že díky svým sametovým letním dnům, malebnému mořskému pobřeží a rustickým vesnicím je francouzský jih jednou z nejoblíbenějších turistických destinací na světě. Chuck už se nemůže dočkat, až ochutná speciality středomořského pobřeží sladké Francie. Nastoupí na tradiční marseillskou loď, na jejíž palubě si od skutečného mořského vlka osvojí základy provensálského stylu rybaření. Úlovek upeče na grilu na skále, která se tyčí vysoko nad Středozemním mořem.
Když kuchař vyrazí do světa (Skotsko)
Chuck už se nemůže dočkat, až se vydá na první cestu do Skotska, země původu jeho předků. Skotská proměnlivá a vznešená příroda nabízí mnoho lákavých příležitostí pro lovce bažantů. Také Chuck uloví svoji kořist a potom připravuje hostinu na statku rodu Peelhamů. Skotské hory představují Skotsko samo o sobě, jak žije v našich představách. V tomto jedinečném prostředí se Chuck setkává s horalem chovajícím hovězí dobytek, kterého k těmto impozantním zvířatům poutá neobvyklý vztah.
Když kuchař vyrazí do světa (Nizozemsko)
Chuck navštíví opuštěný park vodních atrakcí, kde se dnes pěstují houby v pytlích plných kávového lógru. Potom zavítá do malého městečka Kameriku, aby se setkal s Gerardem z jatek Zwetsloot pro volně chovaná zvířata, který kromě prodeje masových plátků a klobás tráví volný čas objímáním svých vepříků. Po procházce s vepřem Markusem v ulicích obce připraví Chuck na dvorku u Gerarda vepřovou pečeni.
Když kuchař vyrazí do světa (Turecko)
Chuck letí do Turecka, aby navštívil město Izmir, ležící u Egejského moře. Kdo by si náhodou myslel, že turecká káva je druh této podivuhodné rostliny, toho vyvedeme z omylu: je to pouze způsob přípravy oblíbeného horkého nápoje. Chuck navštíví izmirského šéfa Fisuna Ercana, aby se od něho naučil, jak se tradiční turecká káva vaří, a to od mletí kávových bobů až po ochutnání hotového nápoje. Ovšem cesta do Turecka by nebyla úplná, kdybychom neokusili borek, jeden z nejunikátnějších zdejších pokrmů.
Když kuchař vyrazí do světa (Jordánsko)
Když kuchař vyrazí do světa (Jordánsko)
Po příjezdu do Jordánska Chuck zamíří do hlavního města Ammanu. Jde do nejstaršího restaurantu ve městě, do známého Hashemu, který se proslavil nejlepším falafelem Blízkého východu. Legendární restauraci navštěvuje dokonce i královská rodina! Chuckovým vzorem je Indiana Jones, a tak okamžitě spěchá do starobylého města Nabatejců, Petry, konkrétně ke Klenotnici a někdejší hrobce přestavěné na byzantský klášter, které jsou jakousi "branou" do skalního města.
Když kuchař vyrazí do světa (Litva)
Když kuchař vyrazí do světa (Litva)
Rodina Chuckovy manželky pochází z Ukrajiny, proto se Chuck vždycky zajímal o východní Evropu. Tentokrát zvolil nejjižnější pobaltskou republiku a vydal se objevovat litevskou kulturu a pestrou lokální kuchyni. Aby se mu lépe vzdorovalo zimě, kterou ho vítá Vilnius, ochutná zeppelin, hřejivé národní jídlo této někdejší sovětské republiky. V bohémské čtvrti pak Chuck vaří boršč, který je minimálně stejně dobrý jako ten, co vaří jeho tchyně.
Když kuchař vyrazí do světa (Kuba)
Když kuchař vyrazí do světa (Kuba)
Kuba, ostrov zajatý časovou smyčkou, který už víc než půl století trpí následky hospodářského embarga, je zemí, kde musíte zapomenout na běžné všední předpoklady a vždy musíte počítat s něčím nečekaným. Při procházce Havanou, poněkud ošuntělým, avšak přesto úžasným hlavním městem ostrovního státu, se Chuck na kočičích hlavách městské dlažby najednou zastaví a vejde do obchodu v centru města, kde se prodávají potraviny na lístky, aby ochutnal sendvič s trhaným vepřovým masem.
Když kuchař vyrazí do světa (Jamaika)
Když kuchař vyrazí do světa (Jamaika)
Jamaika je jednou z tvrzí karibské turistiky, ale Chuck chce tento ostrovní stát poznat, jaký je ve skutečnosti, vidět jeho pravý lokální styl. Prvním zastavením je Kingston. V lidnatém hlavním městě se Chuck setkává se starou i novou generací hnutí rastafariánů, seznamuje se s jejich jídly a nápoji a s jejich přímým vztahem k přírodě. Pak už ale přichází čas opustit hlavní město, přejít Modré hory a navštívit pobřežní město Port Antonio.
Když kuchař vyrazí do světa (Kolumbie)
Když kuchař vyrazí do světa (Kolumbie)
Chuck přistává v Bogotě, kolumbijské metropoli, která má zároveň kosmopolitní i koloniální charakter. Kolumbijská kuchyně odráží historii této země, je poznamenána domorodými, španělskými i africkými vlivy. Jedním z nejoblíbenějších typů tradičních restaurací ve městě je lechoneria, kde se v pecích deset hodin pečou vepři nadívaní rýží a hrachem.
Podobné tituly
O programe
V severním ostrovním státě Chuck objevuje vznešenou krásu krajiny vulkánů, gejzírů, horkých pramenů a lávových polí. Ochutná zdejší opravdu unikátní specialitu, kterou je fermentovaný žralok. Navštíví farmu, kde se může osobně setkat s nejjemnějším jehněčím masem na světě, a navštíví skleníky, které jsou na tomto ostrově vytápěné geotermální energií. Nakonec upeče v gejzíru žitný chléb.