Ginova jihoitalská kuchyně
S01E07 - Ginova jihoitalská kuchyně (7)
As the festive finale to ‘Gino’s Italy: Secrets of the South’ series, Gino heads back to Puglia’s capital Bari and the town of Cisternino, to discover the Italian fishy alternatives to the UK’s Turkey with all the trimmings. To cook up his Festive Feast, he lands at a Bari market with his shopping bags, to pick up some local fish - the perfect Southern Italian Christmas feast. Gino not only demonstrates the ease of prepping a 3 course fish dish, he pulls out all the stops on the desserts too with the Italian answer to the British mince pie: fried cartellate and Gino lets us in on the secret of what to do with leftover panettone: a Zuccotto ice cream cake.
More informationSimilar shows
About show
Gino se vydává na kulinářský výlet za skrytými perlami svého rodného kraje. A tak budou mít i diváci možnost blíže poznat nejjižnější a nepříliš známé italské regiony, které se jmenují Puglia a Basilicata. Náš hostitel nám ukáže snad nejúžasnější tvář Itálie: provede nás jižní oblastí podpatku a podrážky italské “boty” se skalnatými horami, prastarými jeskynními městy, písečnými plážemi a tyrkysově zbarvenou čistou vodou, prostě navýsost romantickým prostředím. Tyto regiony však v sobě skrývají i řadu tajemství: velká část jejich historie je spojena se starořeckými a byzantskými obyvateli, kteří toto území svého času obsadili a jejichž vliv dodnes poznáme na rostlinách, jež se zde pěstují, na lokální gastronomii, a samozřejmě i na nářečí používaném v této části Itálie, jež byla kdysi společným a stmelujícím domovem mnoha národů.