Sophie Grigson ochutnává Itálii

Sophie Grigson ochutnává Itálii

S01E05 - Sophie Grigson ochutnává Itálii (Olivový olej - elixír života)

17.7. 19:30
TV Paprika
30 minutos

Sophie s použitím čokolády a olivového oleje dělá mousse, dále pak navštíví jedno z nejstarších hospodářství specializovaných na pěstování oliv a výrobu oleje a upeče kuře ochucené citronem, česnekem a olivami.

más información
S01E06

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Příběhy z ovocného sadu)

11.9. 12:05, TV Paprika, 30 minutos

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Příběhy z ovocného sadu)

Třešně už uzrály, bude třeba je česat a Sophie pozná jejich různé druhy. Třešně použije k pečení svého oblíbeného moučníku, který se jmenuje pasticciotto, a potom v tradiční italské chatrči, známé jako trullo, peče ke grilovanému cejnovi focaccii barese.

S01E07

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Čerstvé z laguny)

12.9. 12:05, TV Paprika, 30 minutos

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Čerstvé z laguny)

Sophie zavítá do Taranta, kde se sejde s rybářem, který v Puglii loví a chová nejlepší mořské plody. Doma vaří mušle s bramborovým a rýžovým gratinem a v trullu udělá pro své hosty ragú z chobotnic.

S01E08

Sophie Grigson ochutnává Itálii (800 kilometrů)

13.9. 12:05, TV Paprika, 30 minutos

Sophie Grigson ochutnává Itálii (800 kilometrů)

Úchvatné pobřežní vody v Puglii jsou proslulé hojností mořských potvor. Sophie se zblízka seznámí s mořským ježkem a naučí se ho připraovat se špagetami. Z kůstek ryby s bílým masem a zbytku rybího masa udělá chutný sós k těstovinám. V puglijské kuchyni totiž nic nemůže přijít nazmar.

S01E09

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Ořechy a luštěniny)

16.9. 12:05, TV Paprika, 30 minutos

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Ořechy a luštěniny)

Sophie navštíví pěstitele mandlí, od kterých se dozví, jak se mandle češou a zbavují slupek. Jeden místní pekař ji pozve, ať se podívá na výrobu jeho mandlového a třešňového cukroví, které rozváží po celém městě.

S01E10

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Proč je důležitý sýr?)

17.9. 12:05, TV Paprika, 30 minutos

Sophie Grigson ochutnává Itálii (Proč je důležitý sýr?)

Sophie se jde podívat k místnímu sýraři, aby se dozvěděla něco o jeskyních, ve kterých zrají zdejší proslulé sýry. Potom připravuje cuketový květ plněný ricottou lokálního původu. A navíc se naučí, jak se připravuje zákusek, kterému zdejší lidé říkají jen „jeptiščina hruď”.

Eventos similares

Divoká Arábie
Hraniční kontrola: Itálie
Zakázaná láska
Tajemství Hells Angels
Opravdové zločiny: V síti lží
Amerika má talent: Fantasy tým

Sobre el evento

checo

Sophie navštíví místní trh, uvaří sezónní pokrm z cuket, u sousedů se naučí plnit lilek a překvapí přátele chřestovou frittatou.