
Jedlíci na cestách
S01E15 - Sladké a slané rozloučení s Polskem
Jedlíci na cestách zakončují své putování po Polsku spanilou sladko-slanou jízdou! Bramboráky, palačinky i nadýchané lívance uspokojí každého gurmána. Na úplný závěr ochutnáme šťavnaté vepřové koleno, které spláchneme pravou vodkou. Rozlučkový díl plný chuti a humoru, ve kterém si popřejeme spoustu dalších gastronomických zážitků.
More informationEpisodes
Season 1Berlín na talíři: Od koblih po koleno
Berlínská hostina začíná! Koblihy, vepřové koleno, švábské taštičky, řízek, štrúdl i sytý eintopf. Jedlíci v dnešním díle zmapují celé spektrum chutí a ukážou, že Berlín není jen o currywurstu. Připravte se na porci tradičních jídel, která vás vezmou na jedinečnou chuťovou cestu napříč německou kuchyní.
Krakow: Po stopách polských delikates
V této epizodě z Polska zavítají Jedlíci do Krakova, kde ochutnají tradiční bagely, šťavnatou maczanku po krakowsku a oblíbenou zapiekanku. Přiblíží atmosféru tohoto malebného města a ukážou, že krakowská kuchyně nabízí víc než jen historii. Připravte se na cestu plnou vůní a chutí, které vás vtáhnou do srdce Polska!
Polsko na vidličce: Knedlíky versus noky
Jedlíci pokračují v poznávání polské kuchyně! Tentokrát se postaví věčnému dilema: jsou kluski knedlíky, nebo noky? Po nokách přichází na řadu sytý bigos a na závěr sladká tečka v podobě lahodného tvarohového dortu. Připojte se k této chutné výpravě a objevte polské speciality, které spojují tradici a jedinečné chutě!

Polsko: Království polévek a chutí
Polsko: Království polévek a chutí
Polsko je zemí polévek a Krakow toho má spoustu co nabídnout! Jedlíci na cestách se ponoří do ochutnávání tradičních pokrmů, jako jsou maczanka po krakowsku, bigos či zapiekanka. Polévkové lahůdky doplní řízek jako připomínku domova. Přidejte se k nám na cestu za nezapomenutelnými chutěmi, vůněmi a zážitky z malebných uliček Krakowa!
Similar shows
About show
Holandsko patřilo mezi nejvýznamnější námořní velmoci a za tímto úspěchem stál v počátku nenápadný herinek. V dnešním díle pořadu Jedlíci na cestách ochutnáme kromě této speciality ještě uzeného úhoře, smaženou tresku, ukážeme si farmu pro chov mušlí a na závěr zabrousíme do holandského fastfoodu.