Barevný svět Lukáše Neckáře
S01E18 - Maki a Hosomaki sushi
Maki a Hosomaki sushi. Staňte se mistrem exotické kuchyně s Lukášem Neckářem! Objevujte asijské suroviny a uvařte si s námi pokrmy z celého světa v naší kuchařské show. (ČR 2022)
Więcej informacjiOdcinki
Sezon 1Nudle bun s masovými placičkami
Tyto asijské masové placičky se liší od těch klasických použitým kořením. Vyzkoušejte jako obměnu rybí a sójovou omáčku, limetku a chilli. K nim spoustu čerstvé zeleniny a máte na stole zdravé, syté a barevné jídlo. Recept: https://imnam.cz/bun-nudle-s-masovymi-placickami
Smažená kari rýže s lososem
Toto kari je krásná skládačka chutí a barev, můžete ho servírovat i dětem. Jen v tom případě nepoužijete chilli papričky. Navíc je toto jídlo velmi jednoduché na přípravu. Recept: https://imnam.cz/smazena-kari-ryze-s-lososem
Kuřecí prsa s ananasem
Kuřecí prsa s ananasem
Kdo máte rádi pizzu hawai, určitě vás nadchne kombinace kuřecího masa s ananasem a sweet chilli omáčkou. Ananas si navíc pro oživení hostiny můžete vyřezat podobně jako třeba dýni. Recept: https://imnam.cz/kureci-prsa-s-ananasem
Pikantní nudlová polévka
Pikantní nudlová polévka
V této polévce se příjemně prolínají typické chutě a vůně asijské kuchyně. Ochutnáte tamarind, limetové listy, citronovou trávu, česneko-zázvorovou pastu a další podobné exotické suroviny. I když zrovna necestujete do Asie, vychutnejte si ji alespoň díky tomuto oblíbenému pokrmu. Recept: https://imnam.cz/pikantni-nudlova-polevka
Podobne audycje
O audycji
Japonci si vychutnávají svou Teriyaki omáčku již od 16. století. Nesmí v ní chybět tyto tři základní suroviny – mirin (dezertní víno, které ale nepijte samotné, nebude vám chutnat), sójová omáčka a cukr. V ní se opéká maso, které díky tomu získává svoji specifickou chuť. Recept: https://imnam.cz/teriyaki-a-udon-nudle