Arvéd

Arvéd

19.6. 20:00
ČT2
125 minut
2022
Drama / Mysteriózní / Psychologický

Film Arvéd vypráví o tom, kam až jsme schopni zajít, abychom dosáhli svého cíle. Jiří Arvéd Smíchovský byl ochoten jít až k hranicím samotného pekla. Život a smrt Jiřího Arvéda Smíchovského jsou dodnes obestřeny mnoha tajemstvími. Za války jako nacistický konfident zachránil před koncentračním táborem Štěpána Plačka. Po válce se jejich role otáčí, Plaček splácí dluh a zařídí, že soud za spolupráci s nacisty nepožaduje pro Arvéda smrt, ale odsuzuje jej pouze na doživotí. Tím však vzájemné služby nekončí. Plaček jako vyšetřovatel státní bezpečnosti využívá Arvéda ke svým cílům, k usvědčování nepohodlných osob. Za jeho služby mu oplácí výhodami prominentního vězně a především Arvédovou největší drogou – vzácnými okultistickými knihami ze zkonfiskovaných knihoven. Arvéd a Plaček rozehrávají šachovou partii. Hra o duši vstupuje do finále. (CinemArt)

Více informací
Nahrát

O pořadu

česky, audio popis (AD) česky
2022
Drama / Mysteriózní / Psychologický

Film Arvéd vypráví o tom, kam až jsme schopni zajít, abychom dosáhli svého cíle. Jiří Arvéd Smíchovský byl ochoten jít až k hranicím samotného pekla. Život a smrt Jiřího Arvéda Smíchovského jsou dodnes obestřeny mnoha tajemstvími. Za války jako nacistický konfident zachránil před koncentračním táborem Štěpána Plačka. Po válce se jejich role otáčí, Plaček splácí dluh a zařídí, že soud za spolupráci s nacisty nepožaduje pro Arvéda smrt, ale odsuzuje jej pouze na doživotí. Tím však vzájemné služby nekončí. Plaček jako vyšetřovatel státní bezpečnosti využívá Arvéda ke svým cílům, k usvědčování nepohodlných osob. Za jeho služby mu oplácí výhodami prominentního vězně a především Arvédovou největší drogou – vzácnými okultistickými knihami ze zkonfiskovaných knihoven. Arvéd a Plaček rozehrávají šachovou partii. Hra o duši vstupuje do finále.


(CinemArt)

Tvůrci

Vojtěch Mašek, Jan Poláček

Hrají

Petr Čtvrtníček, Róbert Jakab, Milan Mikulčík, Jaroslav Plesl, Ivana Uhlířová, Martin Nahálka, Ľubomír Burgr, Michal Kern, Vojtěch Vondráček, Martin Šalacha, Tomáš Mischura, Tomáš Kobr, Vojtěch Vodochodský, Marián Labuda, Martin Pechlát, Zvonko Lakčevič, Emanuel Fellmer, Pavlína Štorková, Saša Rašilov, Saša Rašilov nejml., Marián Labuda ml., Václav Rašilov, Marek Dluhoš