Víkend na Zuydcoote

Víkend na Zuydcoote

10.5. 20:05
ČT2
120 minut
1964
Italy / France Dramat / Wojenny

Dramatický příběh z druhé světové války se odehrává u severofrancouzského města Dunkerque počátkem června roku 1940, kdy německá vojska přešla do protiofenzívy podařilo se jim zatlačit spojenecká vojska k mořskému pobřeží a poté k ústupu za kanál La Manche. Jeho hrdiny jsou příslušníci francouzské pěchoty, kteří navzdory nebezpečí dostanou příkaz vyčkat na pobřeží, dokud nebude v rámci mohutné operace Dynamo dokončena evakuace britských jednotek. Ačkoli je pobřeží zasaženo krvavým konfliktem, který si už vyžádal mnoho životů vojáků i místních obyvatel, někteří stále odmítají odejít a opustit své domovy. Jako třeba sympatická dívka Jeanne, která pomáhá francouzským vojákům v obtížné situaci, ošetřuje raněné a sblíží se s mladým citlivým vojákem Julienem Maillatem. Jullien dívku zachrání před znásilněním, o které se pokusí jeho dva kolegové a ze všech sil se pokouší udržet víru v přežití, což je ovšem v rostoucím stresu a napětí stále obtížnější. Obklíčení vojáci, se totiž musí bránit velkému tlaku německých tanků a pěchoty a přitom se stávají snadnými cíly pro německé stíhačky, které jim téměř bez ustání hřmí nad hlavami. Julien se dlouho marně pokouší přesvědčit Jeanne k tomu, aby změnila názor a opustila nebezpečné místo, a když nakonec dívka souhlasí, že odejde, nadchází tragické finále příběhu, který zachycuje jednu ze smutných kapitol druhé světové války.(oficiální text distributora)

Więcej informacji
Nagraj

Podobne audycje

Wschodzące słońce
O jeden most za daleko.
Return of Sabata
Želary
Cesta
Różowa Pantera kontratakuje
Stůj, nebo se netrefím!
Revizor
Śmierć pięknych saren

O audycji

czeski, audio popis (AD) czeski
1964
Italy / France Dramat / Wojenny

Dramatický příběh z druhé světové války se odehrává u severofrancouzského města Dunkerque počátkem června roku 1940, kdy německá vojska přešla do protiofenzívy podařilo se jim zatlačit spojenecká vojska k mořskému pobřeží a poté k ústupu za kanál La Manche. Jeho hrdiny jsou příslušníci francouzské pěchoty, kteří navzdory nebezpečí dostanou příkaz vyčkat na pobřeží, dokud nebude v rámci mohutné operace Dynamo dokončena evakuace britských jednotek. Ačkoli je pobřeží zasaženo krvavým konfliktem, který si už vyžádal mnoho životů vojáků i místních obyvatel, někteří stále odmítají odejít a opustit své domovy.
Jako třeba sympatická dívka Jeanne, která pomáhá francouzským vojákům v obtížné situaci, ošetřuje raněné a sblíží se s mladým citlivým vojákem Julienem Maillatem. Jullien dívku zachrání před znásilněním, o které se pokusí jeho dva kolegové a ze všech sil se pokouší udržet víru v přežití, což je ovšem v rostoucím stresu a napětí stále obtížnější. Obklíčení vojáci, se totiž musí bránit velkému tlaku německých tanků a pěchoty a přitom se stávají snadnými cíly pro německé stíhačky, které jim téměř bez ustání hřmí nad hlavami.
Julien se dlouho marně pokouší přesvědčit Jeanne k tomu, aby změnila názor a opustila nebezpečné místo, a když nakonec dívka souhlasí, že odejde, nadchází tragické finále příběhu, který zachycuje jednu ze smutných kapitol druhé světové války.(oficiální text distributora)

Twórcy

Maurice Jarre, Henri Verneuil, François Boyer

Obsada

Jean-Paul Belmondo, Paul Préboist, Bernard Musson, Pierre Mondy, Christian Barbier, Paul Pavel, Dominique Zardi, Georges Géret, Marie Dubois, Jean-Pierre Marielle, Catherine Spaak, Ronald Howard, Raoul Delfosse, Jean-Paul Roussillon, Pierre Collet, Robert Rollis, Maurice Auzel, Albert Rémy, Charles Bouillaud, Gérard Darrieu, François Périer, Donald O'Brien, Michel Barbey, François Guérin, Julien Verdier, Alan Adair, Kenneth Haigh, Nigel Stock, Louis Viret, Anthony Stuart, Pierre Vernier, Robert Bazil, Robert Deslandes, Colin Mann, Christian Melsen, M. Boyerová, Jean-Claude Dubois, Bob Lerick, Rolph Spath, Marie-France Mignal, Robert Napier, René Penetra, Eric Sinclair, Jacques Ferrière