Velká sázka o malé pivo

Velká sázka o malé pivo

25.2. 14:50
ČT1 JZČ
95 minut
1981
Československo Komedie

Nechvalně proslulý Josef Jelínek, přezdívaný Harry, se do povědomí veřejnosti zapsal oslnivou dráhou podvodníka mezinárodního formátu. Exkluzivní obchod (podvod) s prodejem Karlštejna mu vynesl tehdy třicet tisíc dolarů v podobě zálohy z odprodání "jeho" hradu. V televizní komedii Velká sázka o malé pivo však nejde o rekonstrukci případu na základě historických skutečností. Pouze fakt, že se tak stalo, posloužil za námět Gustavu Oplustilovi pro hudebně zábavnou komedii, kterou v roce 1981 natočil režisér Vít Hrubín. A tak se píše rok 1946, je krásný letní den. V jedné pražské kavárně právě probíhá rozhovor mezi známou firmou galérky Moutelíkem a Srnečkem - profesionálním podvodníkem, všeobecně nazývaným "inženýr"...(oficiální text distributora)

Více informací

O pořadu

česky česky
1981
Československo Komedie

Nechvalně proslulý Josef Jelínek, přezdívaný Harry, se do povědomí veřejnosti zapsal oslnivou dráhou podvodníka mezinárodního formátu. Exkluzivní obchod (podvod) s prodejem Karlštejna mu vynesl tehdy třicet tisíc dolarů v podobě zálohy z odprodání "jeho" hradu.
V televizní komedii Velká sázka o malé pivo však nejde o rekonstrukci případu na základě historických skutečností. Pouze fakt, že se tak stalo, posloužil za námět Gustavu Oplustilovi pro hudebně zábavnou komedii, kterou v roce 1981 natočil režisér Vít Hrubín.
A tak se píše rok 1946, je krásný letní den. V jedné pražské kavárně právě probíhá rozhovor mezi známou firmou galérky Moutelíkem a Srnečkem - profesionálním podvodníkem, všeobecně nazývaným "inženýr"...(oficiální text distributora)

Tvůrci

M. Gahut, G. Oplustil, Mojmír Balling, Vít Hrubín

Hrají

Jiří Lír, Jaroslava Hanušová, Anton Januš, Miluše Šplechtová, Václav Kotva, Vladimír Hrabánek, Václav Štekl, Vladimír Hrubý, Martin Hron, Emilie Zíchová, Ivan Podobský, Jiří Lábus, O. Kaiser, Jiří Císler, Eugen Jegorov, Laďka Kozderková, Josef Somr, Jiří Holý, Stanislava Bartošová