Paví král

Paví král

27.7. 15:10
ČT1 JM
45 minut
1978
Československo Pohádka

Pohádka o tom, jak proplout moře a překonat hoře. Televizní adaptace jedné z půvabných pohádek básníka Františka Hrubína. Princezna Růžička si natolik zamiluje páva, až se rodiče obávají o její zdraví a ptáka z královské zahrady vyženou. Nikdo netuší, že je to zakletý mladík. Když se pak princezně ve snu zjeví jako Paví král a prozradí jí, že se mohou setkat, když propluje moře a přetrpí hoře, Růžička ani chvíli neváhá. Těžké zkoušky na ni čekají, ale nakonec v nich dobře obstojí a stává se ženou Pavího krále.  (oficiální text distributora)

Více informací
Nahrát

Podobné tituly

Klenoty naší krajiny
Nemocnice na kraji města
Etiketa
Agatha Christie: Poirot

O pořadu

česky česky
1978
Československo Pohádka

Pohádka o tom, jak proplout moře a překonat hoře.
Televizní adaptace jedné z půvabných pohádek básníka Františka Hrubína. Princezna Růžička si natolik zamiluje páva, až se rodiče obávají o její zdraví a ptáka z královské zahrady vyženou. Nikdo netuší, že je to zakletý mladík. Když se pak princezně ve snu zjeví jako Paví král a prozradí jí, že se mohou setkat, když propluje moře a přetrpí hoře, Růžička ani chvíli neváhá. Těžké zkoušky na ni čekají, ale nakonec v nich dobře obstojí a stává se ženou Pavího krále.
 (oficiální text distributora)

Tvůrci

J. Adamec, Markéta Zinnerová, Martin Kratochvíl, Attila Kovács

Hrají

Jan Přeučil, J. Adamová, T. Medvecká, Milena Dvorská, Světlana Nálepková, Petr Svoboda, L. Munzar, Petr Oliva, B. Bohdanová, Jana Leichtová, Ivan Luťanský, Jarmila Švehlová, Ladislav Pešek, Marcel Vašinka