O princezně, která nesměla na slunce

O princezně, která nesměla na slunce

27.4. 14:10
ČT1 JM
35 minut
1985
Pohádka

Pohádkový příběh o sudbě, která se nevyplnila. Královská rodina žije v úzkosti. Princezně Sněhové vločce bylo po narození přisouzeno, že nikdy nesmí spatřit sluneční svit. Vločka žije až do svých osmnáctých narozenin za těžkými závěsy a královskou zahradu navštěvuje pouze v noci. Podivné sudbě všichni slepě věří, jen mladičký zahradník Vilém, kterému se princezna líbí, o ní upřímně pochybuje. Nikdo přece nesmí živé bytosti upírat právo na slunce! A tak se princezna začíná ptát. Nejprve věrné chůvy, čímž podpoří její dávné podezření, a poté i rodičů...(oficiální text distributora)

Více informací

O pořadu

česky česky
1985
Pohádka

Pohádkový příběh o sudbě, která se nevyplnila.
Královská rodina žije v úzkosti. Princezně Sněhové vločce bylo po narození přisouzeno, že nikdy nesmí spatřit sluneční svit. Vločka žije až do svých osmnáctých narozenin za těžkými závěsy a královskou zahradu navštěvuje pouze v noci. Podivné sudbě všichni slepě věří, jen mladičký zahradník Vilém, kterému se princezna líbí, o ní upřímně pochybuje. Nikdo přece nesmí živé bytosti upírat právo na slunce! A tak se princezna začíná ptát. Nejprve věrné chůvy, čímž podpoří její dávné podezření, a poté i rodičů...(oficiální text distributora)

Tvůrci

V. Holomek, Hana Teislerová, J. Turnovská

Hrají

Ondřej Malý, Eva Jelínková, Jiří Čapka, Jiří Zach, Eva Reiterová, Milena Asmanová, Jana Janěková, Karel Vlček, Svatopluk Matyáš, Eva Vejmělková, Jindřich Šimek, Magda Němčíková