Maigret

Maigret

S01E01 - Maigret a dlouhé bidlo

14.3. 22:45
ČT1
105 minut
1991
Krimi / Drama / Mysteriózní

Maigreta navštíví žena, kterou zná již mnoho let. Je manželkou lupiče a prosí Maigreta o pomoc. Žena vypráví Maigretovi, že její manžel během akce objevil mrtvé tělo, vyděsil se a prchnul nejen z místa činu, ale i ze země. Ze zahraničí poslal manželce dopis, v němž jí vše vylíčil. Žena žádá, aby slavný komisař prokázal, že její manžel není vrah.(Snorlax)

Více informací

Epizody

Řada 1
S01E17

Maigret a dražba při svíčce

26.8. 23:15, ČT1, 95 minut

Maigret a dražba při svíčce

Komisař Maigret se kvůli svému bývalému klientovi, lupiči Fredovi, vydává na služení cestu mimo Paříž. Ubytuje se ve venkovském hotýlku a sleduje jeho majitele Freda. Venku stále prší a tak není divu, že Maigret dostává chřipku. Jenže mu není přáno ji patřičně vyležet. V noci byl zavražděn jeden z hostů hotelu, bohatý statkář, který přijel s peněženkou naditou penězi, aby se zúčastnil dražby místního domu. O dům je velý zájem, neboť se proslýchá, že v něm za války ponechali Američané poklad.(Snorlax)

S01E18

Maigret na dovolené

2.9. 23:05, ČT1, 95 minut

Maigret na dovolené

Maigret odjíždí se svou ženou na dovolenou do Les Sables d’Olonne a těší se, že prožije pohodový srpen. Madam Maigretovou však postihne akutní zánět slepého střeva a musí být okamžitě operována. Na klinice Maigretovi sestra vloží do kapsy lístek s prosbou, aby se zeptal na pacienta z pokoje 15. Následující den pacientka z pokoje 15 umírá.(Snorlax)

Dostupné za 4 dny
S01E19

Maigret a Saint-Fiacre

9.9. 22:55, ČT1, 85 minut

Maigret a Saint-Fiacre

Komisař Maigret obdrží anonymní dopis, v němž stojí, že během první mše na Dušičky zemře v kostele hraběnka Saint-Fiacre. Běžně anonymům nevěnuje pozornost, tento je však poněkud jiný, přišel mu domů a zavání vzpomínkami na dětství. Jules Maigret vyrůstal na zámku Saint-Fiacre jako syn správce. A tak se komisař vrací do míst svého mládí. A skutečně při mši dojde k tragédii, hraběnka během ní padne mrtvá k zemi. Komisař Maigret se ujímá vyšetřování. Mezi hlavní podezřelé patří mladší milenec hraběnky, který byl léta vydržován na zámku. Mnohem větší stíny podezření však padají na nezdárného syna, hraběte Saint-Fiacre, který rodinné jmění dlouhodobě rozpouští v alkoholu, utrácí po pochybných podnicích a kupuje si za ně fyzickou lásku.(Snorlax)

Dostupné za 11 dnů
S01E20

Maigret a přístav v mlze

16.9. 22:40, ČT1, 90 minut

Maigret a přístav v mlze

Maigret má před sebou nelehký a především zvláštní úkol. Musí zjistit totožnost muže s jizvou na hlavě. Muž nemá žádné doklady a odmítá jakkoliv reagovat. Maigret se proto rozhodl, že nechá v novinách zveřejnit fotografii neznámého. A záhy se dostavil úspěch. Na policii se přihlásila mladá žena jménem Julie, která u něj byla zaměstnána jako jeho služebná a identifikovala ho jako pana Jorise. Maigretovo nadšení z identifikace neznámého muže se záhy rozplynulo, neboť pan Joris byl téměř ihned po identifikaci otráven. A tak vyšetřování musí pokračovat.(Snorlax)

Podobné tituly

Dalgliesh
Balthazar
Agatha Christie: Poirot
Komisař Montalbano
Slečna Marplová
Vražedné šifry: San Francisco
Etiketa
Četnické humoresky
Julie Lescautová

O pořadu

česky, audio popis (AD) česky
1991
Krimi / Drama / Mysteriózní

Koprodukčný kriminálny seriál, napísaný na motívy detektívnych poviedok Georgesa Simenona. Bruno Cremer ako komisár Maigret so svojou neodmysliteľnou fajkou rieši svojim dôsledným psychologickým prístupom, pokojom a znalosťou prostredia zložité detektívne prípady.(Smok)

Tvůrci

Claude Goretta

Hrají

Michael Lonsdale, Elisabeth Macocco, Jean-Pierre Gos, Anne Bellec, Philippe Fretun, Alain Stern, Francis Coffinet, Jean Champion, Bruno Cremer, Renée Faure, Julien Verdier, Marie Collins, Jacques Giraud, Pierre Baillot, Jean-Marie Bernicat, Hervé Rey, Olivier Pajot