Princezna Lada

Princezna Lada

2.3. 08:15
ČT1
50 minut
1969
Československo Pohádka

Televizní adaptaci klasické pohádky podle Boženy Němcové je již čtyřicet let a určitě se od té filmové liší. Černobílá studiová pohádka má sice hlavní hrdinku princeznu Ladu, té ale chybí zlatá hvězda na čele. Také ona se musí vypořádat s nechtěným ženichem, postarším králem Bořitelem III. Utíká se souhlasem obou rodičů z domova a najde si službu v kuchyni sousedního královského paláce. A dál už to všichni milovníci pohádek znají. Titulní roli ztvárnila mladičká Jana Preissová, tehdy Drchalová.(oficiální text distributora)

Více informací

Podobné tituly

Otec Brown
Bakaláři

O pořadu

česky, audio popis (AD) česky
1969
Československo Pohádka

Televizní adaptaci klasické pohádky podle Boženy Němcové je již čtyřicet let a určitě se od té filmové liší. Černobílá studiová pohádka má sice hlavní hrdinku princeznu Ladu, té ale chybí zlatá hvězda na čele. Také ona se musí vypořádat s nechtěným ženichem, postarším králem Bořitelem III. Utíká se souhlasem obou rodičů z domova a najde si službu v kuchyni sousedního královského paláce. A dál už to všichni milovníci pohádek znají.
Titulní roli ztvárnila mladičká Jana Preissová, tehdy Drchalová.(oficiální text distributora)

Tvůrci

Jaroslav Soukup, F. Němec, Vadim Petrov, V. Jordánová

Hrají

Vítězslav Jandák, Ladislav Dušek, Petr Oliva, Jaroslav Pešice, Viola Zinková, Eduard Kohout, Blanka Waleská, Jiří Pleskot, Miloš Willig, Josef Mráz, Jana Preissová, Milan Miroslav Livora, Libuše Zátková, Bohumila Dousková, Bohuslav Bouřil