Maigret

Maigret

S01E53 - Maigret a sedm křížků

29.2. 23:00
ČT1
100 minut
2004
Krimi / Drama / Mysteriózní

Prázdniny jsou v plném proudu, vedro k padnutí, i mouchy létají pomalu a komisař Maigret má vyšetřovat sérii vražd. Někdo vraždí ženy, již bylo nalezeno pět mrtvých těl. U poslední zavražděné policisté zatkli zaměstnance policejní telefonní ústředny. Ten se však hájí tím, že během krátké doby někdo rozbil několik bezpečnostních hlásičů. Muž z ústředny dospěl k závěru, že tím, kdo rozbíjí hlásiče, by mohl být jeho synovec. A proto se vydal na místo, kde byl rozbit poslední hlásič. Důkazy nasvědčují tomu, že muž hovoří pravdu. Na místě byl nalezen kapesník s monogramem, který odpovídá iniciálám synovce muže z ústředny. Navíc v bytě zavražděné nalezli technici otisky dětských rukou. Komisař Maigret záhy zjistí, že zavražděná byla sousedka synovce zaměstnance z ústředny.(Snorlax)

Více informací

Epizody

Řada 1
S01E16

Maigret a stará dáma

27.6. 23:10, ČT1, 110 minut

Maigret a stará dáma

K Maigretovi přichází starší dáma s prosbou, aby se ujal případu, který jeho kolega neúspěšně řeší. Starou paní chtěl někdo otrávit. Její služka se napila ze sklenice původně určené staré paní. Služka zemřela. Policie zjistila, že sklenice obsahovala arzen. V den, kdy se objevil v domě jed, oslavovala stará paní zrovna své narozeniny. A tak byl dům plný lidí. A jelikož stará paní nepatří zrovna k osobám příliš populárním, je Maigretovi jasné, že tím pádem byl dům plný podezřelých.(Snorlax)

O pořadu

česky, audio popis (AD) česky
2004
Krimi / Drama / Mysteriózní

Koprodukčný kriminálny seriál, napísaný na motívy detektívnych poviedok Georgesa Simenona. Bruno Cremer ako komisár Maigret so svojou neodmysliteľnou fajkou rieši svojim dôsledným psychologickým prístupom, pokojom a znalosťou prostredia zložité detektívne prípady.(Smok)

Tvůrci

Jérôme Boivin, Steve Hawes

Hrají

André Thorent, Raphaëline Goupilleau, Didier Agostini, Pepa Nos, Rémi Martin, Bruno Cremer, Laurent Labasse, Marina Golovine, Alain Floret