Gordon Ramsay: Do neznáma
S01E03 - Marocké hory
Tajemství berberské kuchyně poodhalí Gordon Ramsay během svých cest po marockém pohoří Střední Atlas. Překoná vodopád, aby se setkal s houbaři, podojí velblouda a zjistí, jaké to je žít jako jeden z Berberů. (National Geographic)
Więcej informacjiOdcinki
Louisiana
Louisiana
Guyana
Guyana
Šéfkuchař Gordon Ramsay se vydává do jihoamerického deštného pralesa, aby prozkoumal kulinářské kořeny Guyany. Země na severu Jižní Ameriky je plná divokých řek a hustých deštných pralesů, tudíž skrývá nejedno dobrodružství. Její obyvatelstvo se vyznačuje vzrušující směsí karibské, indické a evropské kultury. Dobré rady předá britskému šéfkuchaři tamní odborník Delven Adams, který se snaží představovat guyanskou kuchyni světu. Několik let se živil kuchařinou u těžařů ropy v odlehlé džungli, ale pak se vrátil do rodného Georgetownu a otevřel si restauraci, v níž připravuje guyanské pokrmy. Získávání nových zkušeností ale nebude pro Gordona Ramsayho jednoduché. Po slanění z vrtulníku do džungle musí lovit holýma rukama kajmany, bambusovým prutem piraně a vyrobit si vlastní šíp k lovu nepolapitelné ryby arowany. Se zásobami z džungle nakonec společně Delvinem Adamsem uvaří hostinu pro tamní indiánský kmen. (Česká televize)
Podobne audycje
O audycji
Na cestách po světě poznává Gordon Ramsay nové kultury a jídla. Rád by načerpal inspiraci pro svou kuchyni.(National Geographic)