Zmlsané dějiny: České země v 18. století (České země v 18. století – ráj plný kvalitních potravin včetně šafránu nebo melounů)
Co se týče potravin, je dnes Česko známé především díky pivu. Ne vždy tomu tak bylo, což je překvapivé a příjemné zjištění: české země, zemský ráj to na pohled, totiž údajně skýtaly velké množství kvalitního obilí, prosa, másla a bylinek, včetně šafránu. Lesy ukrývaly hejna bažantů a jiné pernaté zvěře, řeky byly plné lososů a pstruhů, nymburské zahrady plné melounů, i na chválu toho piva samozřejmě došlo. Ale jedna jediná věc chyběla...
más informaciónSobre el evento
Co se týče potravin, je dnes Česko známé především díky pivu. Ne vždy tomu tak bylo, což je překvapivé a příjemné zjištění: české země, zemský ráj to na pohled, totiž údajně skýtaly velké množství kvalitního obilí, prosa, másla a bylinek, včetně šafránu. Lesy ukrývaly hejna bažantů a jiné pernaté zvěře, řeky byly plné lososů a pstruhů, nymburské zahrady plné melounů, i na chválu toho piva samozřejmě došlo. Ale jedna jediná věc chyběla...