Zmlsané dějiny: Nadívaní šneci (Jak naši předci připravovali nadívané šneky na Štědrý večer i Silvestra)
1.1. 20:24
DVTV Extra
3 minutos
Postním vánočním jídlem se rozumí nějaký bezmasý pokrm. Naši předci půst dodržovali mnohem přísněji, vyloučili nejen maso, ale i živočišné produkty. Maso nahrazovali rybami, ale bohatší měšťanské rodiny využívali třeba i hlemýždě. A to jak ja Štědrý den, tak i na Silvestra. A zní recept M. D. Rettigové? A jaké víno k němu doporučuje?
más informaciónSobre el evento
Postním vánočním jídlem se rozumí nějaký bezmasý pokrm. Naši předci půst dodržovali mnohem přísněji, vyloučili nejen maso, ale i živočišné produkty. Maso nahrazovali rybami, ale bohatší měšťanské rodiny využívali třeba i hlemýždě. A to jak ja Štědrý den, tak i na Silvestra. A zní recept M. D. Rettigové? A jaké víno k němu doporučuje?