Zmlsané dějiny: Nadívaní šneci (Jak naši předci připravovali nadívané šneky na Štědrý večer i Silvestra)

Zmlsané dějiny: Nadívaní šneci (Jak naši předci připravovali nadívané šneky na Štědrý večer i Silvestra)

28.12. 21:39
DVTV Extra
6 minut

Postním vánočním jídlem se rozumí nějaký bezmasý pokrm. Naši předci půst dodržovali mnohem přísněji, vyloučili nejen maso, ale i živočišné produkty. Maso nahrazovali rybami, ale bohatší měšťanské rodiny využívali třeba i hlemýždě. A to jak ja Štědrý den, tak i na Silvestra. A zní recept M. D. Rettigové? A jaké víno k němu doporučuje?

Więcej informacji
Nagraj

O audycji

Postním vánočním jídlem se rozumí nějaký bezmasý pokrm. Naši předci půst dodržovali mnohem přísněji, vyloučili nejen maso, ale i živočišné produkty. Maso nahrazovali rybami, ale bohatší měšťanské rodiny využívali třeba i hlemýždě. A to jak ja Štědrý den, tak i na Silvestra. A zní recept M. D. Rettigové? A jaké víno k němu doporučuje?