Zmlsané dějiny: Pajcování vína (Jak se dřív pajcovalo víno? Cukrem, křídou a ještě horšími věcmi!)

Zmlsané dějiny: Pajcování vína (Jak se dřív pajcovalo víno? Cukrem, křídou a ještě horšími věcmi!)

24.8. 12:12
DVTV Extra
4 minutes

Dnes už to zní neuvěřitelně, ale naše české, mělnické víno bylo tak vynikající, že obchodníkům stálo zato zaměňovat ho za laciná zahraniční vína nebo ho pajcovat vínem ovocným. A někdy bylo třeba jen upravit kyselost, aby bylo chutné. Úsměvné i téměř šokující způsoby, jak se kdysi šidilo bílé i červené víno, prozradí Martin Franc.

More information
Record

About show

Dnes už to zní neuvěřitelně, ale naše české, mělnické víno bylo tak vynikající, že obchodníkům stálo zato zaměňovat ho za laciná zahraniční vína nebo ho pajcovat vínem ovocným. A někdy bylo třeba jen upravit kyselost, aby bylo chutné. Úsměvné i téměř šokující způsoby, jak se kdysi šidilo bílé i červené víno, prozradí Martin Franc.